16 april 2015

Aftellen voor PETZ 2015: hét Promotie Event Techniek en Wetenschap voor het Zaanse basisonderwijs

Maandag 20 april is het zover. Dan start de tweede editie van PETZ, het Promotie Event Techniek & Wetenschap Zaanstad. Aan het evenement dat drie dagen duurt doen álle Zaanse basisschoolleerlingen van de groepen 7 mee. Het evenement vindt plaats in sporthal De Sprong in Koog aan de Zaan. De leerlingen worden van school opgehaald en met de bus naar de sporthal gebracht. In de sporthal kunnen zij anderhalf uur lang experimenten en ontdekkingen doen.

De organisatie van PETZ ligt in handen van Jolien Duin Techniek & Onderwijs en de schoolbesturen Agora en Zaan Primair, in navolging van het Nationaal Techniek pact 2020.

img_petz2015

Wethouders Straat en Emmer openen PETZ
Maandagmiddag 20 april wordt PETZ geopend door de wethouders Dennis Straat (Economische Zaken) en Dick Emmer (Onderwijs). Ook de voorzitter van Zaan Primair, Niko Persoon, is aanwezig. Met de komst van de wethouders onderstrepen de gemeente Zaanstad en de schoolbesturen het belang van dit event. PETZ stimuleert de wetenschappelijke houding van kinderen en kan bovendien bijdragen aan de keuze voor een technische beroepsopleiding later. De organisatie hoopt dat het Zaanse bedrijfsleven volgend jaar ook instapt.

Dit jaar is PETZ  gericht op de zeven werelden van techniek. Dit betekent dat alle presentaties en activiteiten in het teken staan van deze thema’s:
1- onze planeet,
2- voeding en gezondheid,
3- het menselijk lichaam,
4- verkeer en transport en ruimte(vaart),
5- creativiteit en ontwerpen,
6- geld en handel, en
7- wetenschap en ontdekken.

Diederik_JekelDe woensdagmiddag is gereserveerd voor de leerkrachten. Als spetterende afsluiter geeft BN’er en wetenschapper Diederik Jekel een gastles.

Kijk voor meer informatie, foto’s en inhoud op www.petzaanstad.nl.