30 januari 2014

Ajax Streetwise bezoekt Herman Gorterschool

‘Ze keken er al weken naar uit’

De leerlingen van de Herman Gorter basisschool keken er al weken naar uit. Ajax StreetWise bezoekt deze week de Zaandamse basisschool. Ajax StreetWise is een project van de Ajax Foundation, mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Aegon. Ze krijgen dan les van echte Ajax-trainers.

Het project heeft als motto ‘Samen leren, samen voetballen’ en wil basisschoolkinderen op een maatschappelijk verantwoorde wijze in aanraking te brengen met Ajax en voetbal. De lessen staan deze week in het teken van Ajax.

ajax_hg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast een week lang rekenen met rugnummers, topografie over waar de spelers van Ajax vandaan komen, zullen er namelijk speciale gymlessen gegeven worden door echte Ajax-Trainers. Gedurende de week kunnen stickers worden verdiend, maar alleen wanneer de kinderen hun best doen en zich netjes gedragen. Dat is juist waar Ajax StreetWise om draait.

Als alle kinderen de stickers hebben verdiend komen tijdens de weekafsluiting op vrijdag 31 januari twee Ajax spelers diploma’s uitdelen. Eerder al bezocht het Ajax StreetWise project de basisschool De Eendragt in Wormer.

Ajax StreetWise bestaat uit drie onderdelen. Zoals gezegd zal tijdens de Scholenprojecten een week lang Ajax-les worden gegeven. Bij de StreetWise Clinics kunnen kinderen in de leeftijd tien tot en met twaalf jaar training krijgen van Ajax-trainers en spelers.

Als afsluiting is er de Ajax StreetWise finale, waarbij de stadsteams tegen elkaar spelen. Uiteindelijk wordt er een talent gescout die een maand lang stage mag lopen bij de jeugdopleiding van Ajax.

Op: www.facebook.com/ajaxstreetwise of https://twitter.com/ajax_streetwise staan de laatste ontwikkelingen.

(bron: www.dichtbij.nl)