10 juli 2012

Basisschool De Delta opent nieuwe gebouw in Assendelft

School van de toekomst heeft nu ook gebouw van de toekomst

Razendsnel hesen de Zaanse wethouder Corrie Noom en Niko Persoon, voorzitter van Zaan Primair, de stichting waarin de Zaanse openbare basisscholen samenwerken, de vlag van basisschool De Delta in top van de vlaggenmast. “Het ging zo snel dat de fotograaf geen foto kon maken, daarom ben ik bang dat het zo nog eens over moet ” bekende Noom tijdens haar toespraak bij de opening afgelopen vrijdag, “maar het kenmerkt de instelling van de gemeente en haar partners bij de ontwikkeling van het nieuwe schoolgebouw: doorpakken.” Het nieuwe gebouw is in minder dan een half jaar gebouw om antwoord te kunnen bieden aan de sterke leerlingengroei van basisschool De Delta.

De opening van het nieuwe gebouw van De Delta in de Assendelftse nieuwbouwwijk Kreekrijk was een feestelijke bijeenkomst die goed bezocht werd door ouders, buurtbewoners en andere betrokkenen. De kinderen van De Delta luisterde de opening op met een muziekspektakel waarbij op alles getrommeld werd waar geluid uit zou kunnen komen.

Babs Schipper, directeur van De Delta, is trots op het nieuwe gebouw. “We hebben als motto ‘school voor de toekomst’ en dit gebouw maakt dat helemaal waar. We hebben multifunctionele lokalen die in te zetten zijn voor onderwijs en kinderopvang, digitale borden in al onze lokalen en een hypermoderne infrastructuur voor onderwijs met iPad’s en computers.”