8 juni 2015

Circus op De Mei in Wormerveer

Maandag 8 juni vieren de juffen Ali en Nelly van openbare basisschool De Mei dat ze 40 jaar in het onderwijs werken. Ze trakteren de leerlingen van De Mei op een circusproject. Het circusproject wordt begeleid door Sander Balk van circus Salto.Sander is naast ‘Circusentertainer’ ook professioneel onderwijzer. Zijn liefde voor het circusvak en zijn kwaliteiten als onderwijzer komen samen in het circusproject onder het motto: ‘Doe mee met het Circus!’

’s Ochtends begint het project met een  introductievoorstelling van Sander in de circuspiste in de gymzaal. Vervolgens volgen de kinderen een snuffelroute in circuitvorm. Hierbij worden circusmaterialen uitgeprobeerd. Daarna studeert elke groep een circusact in. Dit gebeurt onder begeleiding van de leerkracht en hulpouders. Hierbij worden ze ondersteund door Sander die helpt op technisch gebied, maar ook de act regisseert tot een echt circusnummer!

Ouders en buurtbewoners welkom
’s Middags worden de acts verder ingestudeerd en komt er een eindvoorstelling. De voorstelling is van 14.15 tot 15.30 uur in de circuspiste in de gymzaal. Ouders zijn hierbij van harte welkom. Ook de buurtbewoners zijn uitgenodigd voor deze voorstelling.

Van 15.30 tot 16.00 uur nodigen wij ouders en andere buurtbewoners uit om nog gezellig wat te drinken in de aula van de school.