7 februari 2014

De rekenbattle van Zaan Primair: op een spannende manier actief zijn met rekenen!

Zeventien scholen doen in de week van 17-21 februari met groep zes mee aan de rekenbattle van de Zaan Primair scholengroep. Dat zijn: Eiland, Kogerveld, Meander, De Gouw (beide locaties), Ayundo, De Lindenboom, Kroosduiker (beide locaties), De Mei, Herman Gorter, Komeet, De Watermolen, Voorzaan (beide locaties), Hannie Schaft, De Dijk (beide locaties)Pionier, De Delta en De Zoeker. De scholen plannen zelf het moment waarop ze de battle doen in deze week in de groep.

De rekenbattle is een rekenwedstrijd met vijf rondes waarin kinderen van groep zes het tegen elkaar opnemen. Op een leuke en spannende manier worden kinderen zo uitgedaagd om zich actief bezig te houden met een heel leuk vak: rekenen! Dat willen we bij kinderen aanmoedigen. Op de zestien scholen die meedoen worden voorrondes gehouden die bestaan uit snelle rondes, puzzelvragen en verhaaltjessommen. Vorig jaar hebben we de rekenbattle voor het eerst gedaan en dat was een groot succes. Toen bleken er hele goede rekenaars onder de kinderen te zijn. Maar de goede rekenaar wordt overigens niet persé de winnaar. Daar moet je ook nog eens kalm voor weten te blijven. Dat maakt het wel heel bijzonder en spannend!

De winnaars van de voorrondes gaan op woensdag 12 maart deelnemen aan een halve finale. Omdat veel scholen meedoen houden we twee halve finales. De scholen zijn verdeeld in twee regio’s en per regio strijden de scholen tegen elkaar. Deze halve finales worden gehouden op de Herman Gorter en op de Meander op woensdagmiddag 12 maart om 15.00 uur. Elke winnaar mag dan 5 á 6 fans meenemen. De vijf beste kinderen uit de halve finale gaan naar de eindronde. Tien kinderen nemen het dan uiteindelijk tegen elkaar op. Die wordt op woensdag 26 maart om 15.00 uur gehouden op De Pionier in Wormerveer. Daarna is hét rekentalent van Zaan Primair 2014 bekend!