5 maart 2013

De rekenbattle van Zaan Primair: op een spannende manier actief zijn met rekenen!

Negen scholen doen in de week van 18-22 maart mee aan de rekenbattle van de Zaan Primair scholengroep. Dat zijn: Het Eiland, In ’t Veld, De Lindenboom, De Zoeker, De Herman Gorter, De Meander, Het Kogerveld, De Mei, De Gouw en De Pionier. De scholen plannen zelf het moment waarop ze de battle doen in deze week in de groep.

De rekenbattle is een rekenwedstrijd met vijf rondes waarin kinderen van groep zes het tegen elkaar opnemen. Op een leuke en spannende manier worden kinderen zo uitgedaagd om zich actief bezig te houden met een heel leuk vak: rekenen! Dat willen we bij kinderen aanmoedigen. Op de negen scholen die meedoen worden voorrondes gehouden die bestaan uit snelle rondes, puzzelvragen en verhaaltjessommen. De winnaar van de voorronde doet vervolgens mee aan een eindronde op 29 mei. Dan komen alle winnaars samen en strijden tegen elkaar in opnieuw vijf rondes. Als die battle gewonnen wordt…mag je jezelf ‘het rekentalent van Zaan Primair 2013 noemen! We houden u op de hoogte van de winnaars en de eindronde!

We hebben al geoefend met de battle en het blijkt dat de goede rekenaars onder de kinderen niet persé de winnaars zijn van deze battle. Daarom is ook gekozen voor groep zes, omdat dit in hogere groepen vaak al wel veel duidelijker is. Het maakt de battle wel heel bijzonder en spannend! Op dit moment doen nog niet alle scholen mee, we hebben gekozen voor een pilot. Mocht het een succes worden, dan doen volgend schooljaar alle scholen mee.