4 september 2015

Dick Emmer opent nieuwbouw obs De Zoeker

Wethouder Dick Emmer heeft donderdagmiddag de schitterend verbouwde openbare basisschool de Zoeker in Rooswijk officieel geopend. Leerlingen waren kort daarvoor in een parade rond de school gelopen met emmers in de hand waarop getrommeld werd. Emmer (de wethouder) en Nico Persoon van Zaan Primair sloten zich bij het spektakel aan.

Dat gebeurde allemaal voor de fraaie nieuwe entree van de school. Dat is een schuingeplaatste glazen gevel die de hal van de school voorziet van veel lichtinval. Licht en fraaie kleuren is een kenmerk van de school. Direct achter de entree ligt een grote aula met podium, die in de toekomst zeker niet alleen gebruikt zal worden voor schoolse aangelegenheden, vertelt directeur Herdien Niggebrugge. Ze wil de school een centrale functie geven in Rooswijk. Buiten de schooltijden om zal de school mogelijk ook door verenigingen gebruikt kunnen worden.

De Zoeker is niet de enige gebruiker van het pand. Kinderopvangorganisatie Babino verzorgt het peuterspelen en de buitenschoolse opvang. Dat levert een doorgaande lijn op  voor kinderen van 2 tot 13 jaar. De school zet de deuren open voor alle kinderen uit Rooswijk en omliggende wijken.

(bron: zaanradio.nl)


Zie ook onderstaande krantenbericht uit Dagblad Zaanstreek d.d. 3 sep 2015.

opening_dezoeker