18 september 2018

Drastisch besluit door lerarentekort: Zaanstad komt met vierdaagse schoolweek

ZAANSTAD – Het schrijnende lerarentekort gaat nu echt zijn tol eisen in Zaanstad. Dat heeft verregaande gevolgen voor het onderwijs, want dit najaar wordt er een vierdaagse schoolweek ingevoerd. Als er deze week iemand ziek wordt, zal de maatregel zelfs al direct in moeten gaan.

De overkoepelende organisaties Agora en Zaan Primair beheren samen 95 procent van de Zaanse scholen. Zij zien zich genoodzaakt om die vierdaagse schoolweek in te voeren. De directeuren waarschuwen dat dit het meest positieve scenario is. Als er nog meer concessies gedaan worden, gaat de kwaliteit van het onderwijs er te erg onder lijden, waarschuwen ze.

Het is nog onduidelijk welke scholen in Zaanstad met de maatregel te maken gaan krijgen. Beide besturen proberen de leraren deze weken zo goed mogelijk te verdelen, maar dat kinderen vaker thuis zullen moeten blijven, lijkt zeker.

Tekort
De vierdaagse schoolweek is eigenlijk tegen de wet, maar de overkoepelende organisaties zeggen met hun rug tegen de muur te staan. Alle schooldirecteuren en extra handen in de school staan al zo veel mogelijk voor de klas. Afgelopen jaren werden kinderen zo nu en dan al naar huis gestuurd als er een spontaan tekort was.

Lees hier het artikel op nhnieuws.nl inclusief video

(Bron: nhnieuws.nl)