17 maart 2015

Even voorstellen: Hossein Keivan Rad (extern Vertrouwenspersoon)

In januari 2015 ben ik aangesteld als 2e externe Vertrouwenspersoon voor de leerlingen/families en medewerkers van Zaan Primair.

Wie ben ik?
Mijn naam is Hossein Keivan Rad. Ik kom uit Iran en sinds 1986 woon ik in Nederland. Ik ben in Iran mijn universitaire opleiding begonnen,  maar door de oorlog kon ik dit niet afmaken. In Nederland heb ik eerst HBO algemeen maatschappelijk dienstverlening gedaan en daarna een voortgezette opleiding management.

Ik heb 2 jaar als coördinator bij Stichting Vluchtelingenwerk gewerkt en daarna 5 jaar als Jeugdbeschermer voor de stichting Nidos (Jeugdbescherming voor vluchtelingen en vreemdelingen). Daar werk ik de laatste 16 jaar als leidinggevende (regiomanager Nidos in Noord Holland).

Als externe vertrouwenspersoon werk ik zelfstandig en ben niet in dienst van Zaan Primair.

Wat doet een vertrouwenspersoon?
Een vertrouwenspersoon is er voor u. Als u met een probleem zit dan gaat u normaal gesproken naar de betrokken volwassene om dat te bespreken. Er is ook nog een leidinggevende als het om overstijgende problemen gaat. Toch kan er een situatie zijn, waarin u eerst in vertrouwen met iemand wilt praten of iemand nodig heeft die u kan ondersteunen bij het zoeken naar de juiste weg.

Om u een idee te geven, volgt hier een voorbeeld:
U wilt een probleem bespreken met school, maar u vindt dat erg moeilijk omdat het over een moeilijk onderwerp gaat: seksueel getint gedrag of agressie. Ik kan u helpen dit op de juiste plek neer te leggen en te bespreken.

Alles wat u met mij bespreekt is vertrouwelijk en kan ik alleen met uw toestemming met anderen delen. Er zijn voor u geen kosten verbonden aan mijn inzet.

U leest hier hoe u een afspraak kunt maken met de vertrouwenspersoon. 

Met vriendelijke groeten,
Hossein Keivan Rad