4 juni 2013

Het rekentalent van Zaan Primair 2013 is bekend!

Nodienjo Derby van O.B.S. De Pionier in Wormerveer is vorige week hét rekentalent van Zaan Primair 2013 geworden. In een bloedstollende finale, waarin het tot op de laatste vraag spannend bleef, werd hij uiteindelijk de winnaar. De rekenbattle stond onder leiding van Cisca de Wit, leerkracht en bovenschools rekencoördinator. De aula van de hoofdlocatie van de Herman Gorter zal vol met fans; ouders, broertjes en zusjes of vriendjes van de finalisten. Ook van de deelnemende pilotscholen kwamen leerkrachten of directeuren langs om de finalisten aan te moedigen en zelf mee te rekenen met de best moeilijke vragen! Het werd mede daardoor een geweldige belevenis voor onze kandidaten.

collage1

De spanning was groot op de gezichten en het zweet stond sommigen op het hoofd. Bij de snelle rekensommen moesten ze gaan staan om als eerste het antwoord te geven en zo punten te verdienen. Een aantal keren stonden ze dan zó snel op, dat er toch nog even gerekend moest worden. De jury, bestaande uit Martin Berends, Ton Versteeg en Martine Modderman, was dan streng. Het antwoord moest wel gelijk gegeven worden. Dat kon echt niet goed gerekend worden. Met de verhaaltjessommen in de overige rondes ging dat beter omdat het antwoord opgeschreven moest worden tijdens 30 seconden denktijd. Goed lezen bleek toen overigens ook best moeilijk. Na vijf rondes bleef Nodienjo het meest stressbestendig en werd winnaar. Nogmaals gefeliciteerd, Nodienjo!

collage2

Hussein Al Jazair van De Gouw en Damian Butter mogen hierbij niet onvermeld blijven want zij werden tweede en derde. Alle deelnemers aan de finale hebben een medaille uitgereikt gekregen. Nodienjo kreeg van Niko Persoon, de voorzitter van het college van bestuur, een glimmende beker mee naar huis. De school van Nodienjo heeft een cheque van € 500 euro gekregen dat besteed mag worden aan rekenmateriaal of een rekenspel voor groep zes. De rekenbattle was een pilot, maar lijkt voor herhaling vatbaar! Of dat inderdaad het geval zal zijn volgend schooljaar gaan we in de komende weken evalueren met betrokkenen.