8 november 2013

Michael Fullan bij Zaan Primair

Dinsdag 3 december is Michael Fullan van 15.30 – 17.30 uur gastspreker tijdens het Zaan Primair Onderwijscafé in het Wapen van Assendelft. Fullan bezoekt 2 en 3 december Nederland in verband met de lancering van zijn nieuwe boek ‘Stratosphere’ dat in het Nederlands is vertaald. Zijn lezing gaat over de verbindende kracht van technologie, pedagogiek en veranderkunde.

Over Michael Fullan
Michael Fullan is Canadees socioloog en voormalig rector van de universitaire lerarenopleiding in Ontario. Fullan is gespecialiseerd in onderwijsvernieuwing. In Groot-Brittannië was hij adviseur van Tony Blair en later ook voor de Nederlandse staatssecretaris Sharon Dijksma. De kern van de aanpak van Fullan is het verspreiden van kennis over effectief onderwijs op alle niveaus.

Over ‘Stratosphere’
Het herijken van opvattingen over het gezamenlijk leren van leerlingen en leraren staat, mede onder invloed van de digitale wereld, voor een wezenlijke transitie van scholen. ‘Stratosphere’ geeft diep inzicht in de veranderende verhouding tussen leerling en leraar, herontwerp van onderwijs, beelden van een nieuwe pedagogiek, mogelijkheden tot verandering en het nut van technologie.

Het Onderwijscafe is voor genodigden, directieleden en een gelimiteerd aantal leerkrachten per school.