4 maart 2015

NEMO/UvA Inspiratiemiddag

Woensdag 4 maart 2015 vindt voor de tweede keer de Inspiratiemiddag voor Zaan Primair in NEMO plaats. Het Wetenschapsknooppunt Amsterdam van de UvA en Science Center NEMO bieden een inspirerend programma over onderzoekend en ontwerpend leren bij Wetenschap en Technologie.

De middag begint met een voorprogramma waarbij de leerkrachten de splinternieuwe demonstratie Zeker weten?! kunnen bekijken en inspiratie op kunnen doen in NEMO. Alles in NEMO heeft te maken met wetenschap en technologie. Je ruikt, hoort, voelt en ziet hoe de wereld werkt. De demonstratie Zeker weten?! biedt inzicht in de manier waarop wetenschappers experimenten inzetten, er wordt uitgelegd hoe je experimenten gebruikt om antwoorden te vinden op vragen.

Daarna staan er voor elke leerkracht twee actieve workshops op het programma. De inhoud van de workshops is aangepast aan het niveau van de groep waaraan de leerkracht les geeft. De dag wordt afgesloten met een drankje en een hapje, en kan de leerkracht zich inschrijven voor verschillende activiteiten. Tot slot krijgt iedereen een goodiebag met inspirerende materialen, waarmee je direct in de klas aan de slag kan!