13 december 2012

De Voorzaan wint de Nationale Onderwijs Prijs in Noord-Holland en gaat door naar de landelijke finale

De Voorzaan heeft op 12 december de Noord Hollandse Onderwijsprijs gewonnen. Voor zover bekend is het de eerste keer dat een Zaan Primair school (of één van diens rechtsvoorgangers) deze prijs wint. Ze staken met kop en schouders uit boven de andere twee voor de finale genomineerde scholen. De school dingt nu met winnaars uit de andere provincies mee naar de Nationale Onderwijsprijs (uitslag in maart 2013).

De school heeft de prijs gewonnen voor de TOP-klas. De leerlingen uit de groepen 7 en 8 volgen elke vrijdag van 11.00 – 14.00 uur het zogenaamde Toekomstverbredend OnderwijsProgramma (TOP). Men brengt de leerlingen in contact met de ‘echte wereld’, zodat ze meer te weten komen over beroepen waarvoor je kunt gaan leren. Het betreft bijvoorbeeld beroepen in de journalistiek, geneeskunde, politie, recht, transport en logistiek. De school heeft met de participerende bedrijven en instellingen gezorgd voor een krachtige leeromgeving. Studenten van Hogeschool INholland Alkmaar worden structureel als ondersteuners ingezet.

Met name de rijke wijze waarop een en ander is vormgegeven is een compliment waard aan Joost, Gerda en de leerkrachten van de groepen 7 en 8 die de trekkers zijn van deze ontwikkeling. Nu op naar de finale!

Bekijk de uitslag op: http://www.onderwijsprijs.nl
Lees ook het juryrapport