20 november 2012

OBS De Spiegel begint met unieke Startgroep

Zaanse bekendheid Juvat Westendorp geeft op swingende wijze het startschot.

Openbare basisschool De Spiegel in Peldersveld, Zaandam begint op 26 november met de Startgroep. Hiermee is De Spiegel, onderdeel van de Zaan Primair scholengroep, de eerste school in Zaanstad –en één van de eerste in Nederland- die volwaardig basisonderwijs aanbiedt vanaf 3 jaar en 9 maanden. De Startgroep van De Spiegel biedt alle kinderen de mogelijkheid om eerder te beginnen op de basisschool. Natasja Spackler, directeur van De Spiegel, is enthousiast: “De Startgroep biedt deze kinderen gedegen onderwijs, met taal en rekenen, in een eigen groep. Ons doel is helder: achterstanden worden ingelopen, voorsprong wordt uitgebouwd.”

De opening op 26 november wordt verzorgd door Juvat Westendorp, bekend van de TV-programma’s So You Think You Can Dance en Fort Boyard. Juvat is oud leerling van de Zaan Primair scholengroep en is erg betrokken bij het ontwikkelen van jong talent. Het openen van de Startgroep was Juvat dan ook op het lijf geschreven. Aansluitend zal Juvat een dansworkshop geven aan alle kinderen van basisschool De Spiegel. De opening begint om 8.30 uur.

Met het begin van de Startgroep wordt ook de werkwijze in de onderbouw van De Spiegel veranderd. De kinderen maken hun volledige jaar af in de Startgroep. Daarnaast zitten kinderen uit de Startgroep, groep 1 en groep 2 allemaal in een eigen lokaal. Spackler: “Deze opzet biedt de kinderen rust, structuur en vertrouwen. Daarnaast biedt het onze leerkrachten volop de ruimte om tijd en maatwerk te leveren voor ieder kind. Dat zorgt voor betere resultaten.”

De Startgroep wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zaanstad. De gemeente heeft geld beschikbaar gesteld om kinderen uit de wijk Peldersveld de mogelijkheid te geven om vervroegd onderwijs te gaan volgen. Natasja Spackler: “Die kans hebben wij met beide handen aangegrepen: wij gunnen ieder kind een goede toekomst, en die begint hier in de Startgroep op De Spiegel.”

Aan de Startgroep van basisschool De Spiegel zijn geen extra kosten verbonden voor ouders. De Startgroep begint officieel op 26 november. Meer informatie over de Startgroep vindt u op http://www.obsdespiegel.org/startklas-2/. U kunt ook langskomen bij OBS De Spiegel. U vindt De Spiegel aan Gibraltar 2 in Zaandam.