27 november 2012

Officiële ondertekening raamovereenkomst tussen Zaan Primair scholengroep en Freekids / Babino

“De beste buitenschoolse opvang op iedere school.”
Met dat doel ondertekent de Zaan Primair scholengroep op donderdag 6 december samen met haar partners Babino en Freekids de raamovereenkomst om gezamenlijk in de komende jaren alle scholen van Zaan Primair te ontwikkelen tot zogenaamde brede scholen. Binnen de Zaan Primair scholengroep werken alle openbare basisscholen in Zaanstad samen. Om op iedere school, hoe groot of klein ook, volwaardige buitenschoolse opvang te kunnen aanbieden hebben de scholen besloten om gezamenlijk op zoek te gaan naar partners die dit kunnen bieden. Na een aanbestedingstraject is besloten een exclusieve samenwerking aan te gaan met Babino en Freekids. Deze samenwerking wordt officieel bekrachtigd met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst op 6 december.

Niko Persoon, voorzitter van de Zaan Primair scholengroep, is enthousiast: “met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst bieden we straks op iedere openbare basisschool de beste buitenschoolse opvang aan. Daarmee maken we de opvang flexibel, laagdrempelig en sluit het volledig aan bij wat een kind leert op de basisschool. Voor ouders is het ook nog eens heel gemakkelijk: ze kunnen op één adres terecht voor onderwijs én de buitenschoolse opvang. Door intensief samen te werken creëren we de optimale voorwaarden voor de ontwikkeling van het kind. Dit noemen we een brede school: onderwijs, opvang en buitenschoolse activiteiten onder één dak.”

Om het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst luister bij te zetten organiseert de Zaan Primair scholengroep tijdens de ondertekening op 6 december  een minisymposium met de titel ‘Op weg naar de brede school’. Onder andere de Zaanse onderwijswethouder Corrie Noom en Ina Brouwer, voorzitter van de Taskforce Kinderopvang / Onderwijs Amsterdam zullen tijdens het interactieve minisymposium spreken.