27 september 2013

Ontmoetingsdag 2013 geslaagd en inspirerend

Het ochtendprogramma vond plaats op 12 verschillende Zaan Primair scholen met elk zijn eigen onderwijs-workshop. De onderwerpen waren onder andere: Klassenmanagement / ouderbetrokkenheid / ICT / gedrag positief beïnvloeden / financiële informatie en administratie / wetenschap en techniek. In de diverse workshops kwamen inspirerende en praktische voorbeelden aan bod die meteen de volgende dag in de praktijk konden worden gebracht.

Na de ochtendsessie vertrok iedereen richting het Zaantheater waar een gezamenlijke lunch klaar stond, verzorgd door leerlingen van het Pascalcollege Zuid.

Daarna volgde het middagprogramma in de grote zaal. Dat startte met een toespraak van de collegevoorzitter, waarin hij stilstond bij de onderwijsbegroting, het nationale onderwijsakkoord en de nabije toekomst van Zaan primair.
Gastspreker van de dag was ‘Professor’ Amito Haarhuis bekend van Willem Wever en van technologiemuseum NEMO. Hij liet de zaal zien hoe zijn belangstelling voor Wetenschap & Techniek is ontstaan. Hoe leuk het is om met kinderen proefjes te doen, hun verwondering te zien en om hun nieuwsgierigheid te prikkelen.
Voor onze samenleving is het van groot belang als techniek, wetenschap en ict hoog op de agenda staan. En er in die sector voldoende mensen hun brood willen verdienen.

proefjeMet een druk op de rode knop en een enorme knal werd de dag afgesloten, het was namelijk tijd voor de afsluitende borrel.