8 juni 2017

Openbare Brede Daltonschool Ayundo bestaat 15 jaar

In de week van 29 mei t/m 2 juni is dat gevierd in een feestweek met verschillende activiteiten.
Op 29 en 30 mei was er een circusproject onder het motto: ‘Doe mee met het Circus!’  Het circusproject werd begeleid door Sander Balk van circus Salt. Hij zorgde voor een grote circustent op het schoolplein.

Maandagochtend begon het project met een introductievoorstelling van Sander in de circustent voor alle leerlingen en leerkrachten. Vervolgens volgden de kinderen een snuffelroute in circuitvorm. Hierbij werden circusmaterialen uitgeprobeerd zoals jongleren en balanceren.

Daarna studeerde elke groep een circusact in zoals piramides bouwen en wilde dieren. Dit gebeurde onder begeleiding van de leerkrachten en hulpouders. Hierbij werden ze ondersteund door Sander die de acts regisseerde tot een echt circusnummer! Dinsdagochtend werden de acts verder ingestudeerd en traden de groepen voor elkaar op in de tent (generale repetitie). Na schooltijd traden de kinderen op voor hun ouders en andere belangstellenden. Er waren 2 voorstellingen.

Woensdag 31 mei werd de sponsorloop in het park tegenover de school gehouden. We zamelden geld in om het circusproject te kunnen bekostigen en om nieuwe boeken voor onze net geopende SchoolBieb aan te schaffen. Donderdag 1 en vrijdag 2 juni maken de leerlingen creatieve werkstukken. De werkstukken werden op de afsluitende markt op vrijdagmiddag aan de ouders tegen een zacht prijsje verkocht. Donderdagavond 1 juni was de talentenshow. Dit is een jaarlijks terugkerend gebeuren, die dit jaar in de feestweek was gepland. Tijdens deze avond werd genoten van verschillende acts. Zo werd er door de kinderen geplaybackt, gezongen, gedanst, muziek gespeeld en geturnd.

In de feestweek was er ook nog een tekenwedstrijd voor alle leerlingen. Dit was een idee van de leerlingenraad van Ayundo. De makers van de mooiste tekeningen krijgen een prijsje en de tekeningen worden ingelijst en krijgen een mooi plekje in de school.