16 maart 2018

Stakende leerkrachten op het matje geroepen in Zaandam: voor yogales

Leerkrachten en personeel van basisschool Ayundo uit Assendelft werden woensdagochtend op het matje geroepen. Niet als straf maar als beloning.

Want op de dag van de grote estafettestaking in het onderwijs mochten ze voorafgaand aan de stakingsbijeenkomst in Amsterdam een uur lang genieten van een rustgevende yogales bij Yogadreams in Zaandam.

Ontspanning, stressvermindering, een balans in lichaam en geest. Allemaal heerlijke elementen om de dagelijkse spanning als grote klassen, ziek personeel, stevige werkdruk en achtergebleven inkomsten even te vergeten.

(foto: Ron Amesz)

Elders in de regio gingen leerkrachten aan de slag in verzorgingshuizen, verrichtten natuurwerk of deden werk voor andere goede doelen voordat ze naar Amsterdam togen voor de protestactie.

Personeelsleden van De Delta en De Bijenkorf in Assendelft staken woensdag de Provincialeweg over naar Krommenie om daar met de bewoners van Evean Rosariumhorst gesprekken te voeren, te wandelen of te werken in de tuin. De berging werd gebeitst, het tuinmeubilair schoongemaakt en groot onderhoud gepleegd aan de jeu-de-boulesbaan op het binnenplein. Dat zijn werkzaamheden die normaliter van de verzorgers verwacht wordt maar die (net als overigens het schoolpersoneel) hiervoor soms te weinig tijd en menskracht hebben. En zo helpen beroepsgroepen die het moelijk hebben elkaar een handje.

Sobere mars

Duizenden leerkrachten uit Noord-Holland en Flevoland liepen in een sobere mars van Waterlooplein naar Museumplein. Volgens onderwijsorganisaties is het ’nog steeds code rood’ in het basisonderwijs. Volgens hen staat de onderwijskwaliteit nog zwaar onder druk door personeelstekort.

(Bron: website noordhollandsdagblad.nl)