1 juni 2017

Traineeship Schoolleiders Zaan Primair

Wist je dat begin 2016 acht gemotiveerde collega’s met het traineeship voor schoolleider zijn gestart? Zaan Primair geeft op deze manier talentvolle collega’s de kans om hun ambities waar te maken. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat voldoende en vooral goede schoolleiders voor de toekomst op onze scholen aan de slag kunnen.

Het traineeship is een intensief en omvangrijk traject dat ruim twee en half jaar duurt. Als de trainees het traject hebben afgerond dan zijn zij bevoegd en vakbekwaam schoolleider. Naast de opleiding tot schoolleider PO krijgen de trainees begeleiding van een coach en mentor. In teams van vier trainees doen zij ook gezamenlijk onderzoek naar relevante vraagstukken en gaan zij actief opzoek naar passende antwoorden.

De coaching wordt door een externe en deskundige coach gegeven, waarbij volop aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de aspirant schoolleider is. Daarnaast vervullen ervaren schoolleiders de rol van mentor en staan zij de trainees met raad en daad bij.

Wij zijn trots dat een aantal trainees nu al de stap naar een leidinggevende rol hebben gemaakt. Zij kunnen hun kwaliteiten direct in de praktijk inzetten en als trainee verder ontwikkelen. Want werken bij Zaan Primair is werken aan de toekomst en volop ruimte voor jouw ambities!