Stage (Opleiden in school)

Zaan Primair vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het opleiden van goede leraren. Op iedere school van Zaan Primair zijn stagiaires actief. Wij werken samen met de Hogeschool Inholland, de Hogeschool van Amsterdam en de Universitaire Pabo van Amsterdam.

Leer en ontwikkel bij Zaan Primair

Zaan Primair hecht veel waarde aan het samen opleiden en begeleiden van onze toekomstige en bestaande leerkrachten. Als je bij een van onze scholen stageloopt maak je deel uit van een team. Je verzorgt lessen, maar bent ook actief op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van het onderwijs. Het opleidingsprogramma op de Pabo en het leren in de praktijk zijn nauw met elkaar verbonden. Hierbij werkt Zaan Primair samen met de HvA, UPvA en InHolland.

Iedere school van Zaan Primair is uniek door zijn eigen onderwijskundige thema’s en ontwikkelingen. Voor jou als student een uitgelezen kans om je eigen leerkrachtvaardigheden te ontwikkelen en te verbeteren. Bij Zaan Primair staat een gedreven opleidersteam voor iedere student klaar om zijn of haar ontwikkeling hierin te ondersteunen. Dat doen we niet alleen tijdens lesbezoeken maar ook door het aanbieden van trainingen. (gegeven door docenten van verschillende scholen).

Als je stage goed verloopt en er is van beide kanten een klik, dan is de kans groot dat je bij Zaan Primair kan blijven. Mocht je meer informatie willen hebben over de stagemogelijkheden, dan kan je contact opnemen met:
Esther Tijmes schoolopleider of
Henk de Vos schoolopleider

Als je bij ons in dienst komt dan zorgen wij voor een goede start! Zaan Primair helpt je graag bij je verdere ontwikkeling tot bekwaam leerkracht en we willen je graag behouden. Door middel van coaching en diverse trainingen wil Zaan Primair je als startende leerkracht goed begeleiden en ervoor zorgen dat je bij Zaan Primair op je plek bent.

Stagevergoeding

Voor alle Pabo-studenten die bij Zaan Primair stagelopen is er goede begeleiding op school én een stagevergoeding.

Lees verder

Startersbegeleiding

Wij willen startende leerkrachten meteen vanaf de start goed ondersteunen. Elke startende leerkracht krijgt een coach die haar/hem begeleidt.

Lees verder

Zaan Primair Academie

Bij alle collega’s van Zaan Primair is er continu aandacht voor verdere professionalisering, bijscholing en specialisaties. Het aanbod is gebundeld in de Zaan Primair Academie, het opleidingsinstituut voor medewerkers van de Zaan Primair scholen.

Lees verder