1 april 2015

Werken met 3D printers

Op woensdag 1 april van 15.00-17.00 uur is er een presentatie van 3D printers op het bestuursbureau. De presentatie is vooral bedoeld voor ICT-ers, techniekspecialisten en leerkrachten bovenbouw. Als je interesse hebt om hier bij aanwezig te zijn, moet je je vóór 15 maart 2015 per mail aanmelden bij a.leusen@zaanprimair.nl. De eerste 10 inschrijvingen worden beloond met een 3D afdruk van hun naam.

De initiatiefnemers van 3Dkanjers, Remco Liefting en Jos Kok, stimuleren de talentontwikkeling op het gebied van techniek en wetenschap met behulp van de 3D-printer. Op deze bijeenkomst nemen de initiatiefnemers je graag mee in de wereld van 3D-printen met kinderen op basisscholen en delen zij hun ervaringen met de lopende 3D-kanjers projecten in Nederland.

Remco Liefting en Jos Kok vinden dat het nu tijd is om te investeren in onderwijs dat kinderen nieuwsgierig maakt en uitdaagt op het gebied van technologie en techniek, zodat meer kinderen in Nederland zullen kiezen voor een technische opleiding.   Talentontwikkeling voor de maakindustrie zal in de zeer nabije toekomst van groot belang zijn voor de internationale concurrentiepositie van Nederland. De 3D-printer is een uitstekend middel om jonge kinderen enthousiast te maken voor de maakindustrie.

Meer informatie op de site van 3D kanjers