3 september 2012

Wethouder Corry Noom opent nieuwe basisschool In ’t Veld

Bij de start van het nieuwe schooljaar heeft wethouder Onderwijs Corry Noom de nieuwe openbare basisschool In ’t Veld in Zaandam geopend. De bijna 100 leerlingen van de school kregen tijdens de opening speciale springtouwen uitgereikt, waarmee ze op ludieke wijze de nieuwe school ‘in sprongen’.

Nieuwe naam
De wethouder lichtte in haar korte speech de keuze voor de nieuwe naam van de school toe waarbij ze refereerde aan oud-burgemeester Joris in ’t Veld naar wie de school is vernoemd. In ’t Veld was burgemeester van Zaandam van 1937 tot 1941 en later van 1945 tot 1948. In 1941 werd hij uit zijn ambt gezet door de Duitsers, om na de bevrijding op 5 mei door de bewoners van Zaandam uitbundig binnengehaald en direct weer benoemd te worden tot burgemeester. Dit bleef hij tot zijn aanstelling als minister van Wederopbouw en Volkshuisvesting. In ’t Veld was de eerste voorzitter van de na de oorlog opgerichte stichting Humanitas. Eerder is het – tegenover de school gelegen – Veldpark al vernoemd naar de oud-burgemeester.

Nieuw logo
Ook Niko Persoon, voorzitter van het college van bestuur van de Zaan Primair scholengroep, was aanwezig bij de opening. Hij gaf aan dat in het nieuwe logo van de school rust en regelmaat een centrale rol spelen. De blaadjes in het logo symboliseren ontwikkeling en groei. De Dekamarkt aan de Prinsenstraat haakte toepasselijk in op groene kleur van het logo door alle kinderen van de school te sponsoren met groene appels en een lunchpakketje.

Waarom een nieuwe school?
‘De oude Rosmolenschool die het afgelopen schooljaar nog in het gebouw zat, voldeed niet meer aan de kwaliteit van onderwijs die we voor ogen hadden’, zegt directeur Pieter Steeman. ‘We wilden een school die in alle opzichten klaar is voor de nieuwe wijk die op dit moment wordt gebouwd. We hebben er daarom voor gekozen de activiteiten van de Rosmolenschool te beëindigen en een nieuwe school op te richten.’

De In ’t Veld school is gestart met een compleet nieuw team van leerkrachten. Steeman: ‘Ons kersverse team heeft alles in zich wat nodig is om de nieuwe school tot een succes te maken. Niet alleen voor de Rosmolenbuurt, maar ook voor omliggende buurten zoals Hoornseveld. We kijken vol energie en enthousiasme naar de toekomst.’