10 april 2012

Winnaar Noord-Hollands Techniek Toernooi

Knikkerboot van obs Het Palet

Krommenie – Maar liefst 16 teams van basissscholen uit Alkmaar, Amsterdam, Castricum, Den Oever, Hoorn, Krommenie, Schagen en Warmenhuizen mogen zich de ‘beste techniekers’ van Noord-Holland noemen. De eerste prijs in groep 3/4 Knikkerboot (Welk team vouwde een bootje dat de meeste knikkers kon dragen?) ging naar obs Het Palet uit Krommenie.

Recent kwam de jury, bestaande uit hoogleraren van diverse Nederlandse universiteiten, tot de conclusie dat zij de beste prestaties leverden tijdens het Techniek Toernooi Noord-Holland 2012. Er werd gestreden in vier competities. De Grootste en leukste techniekwedstrijd voor Noord-Hollandse basisscholen vond plaats in de Hogeschool IPABO en stond helemaal in het teken van ‘water’. Aan de vierde editie deden verder scholen mee uit Heerhugowaard, Opmeer, Purmerend, Sint Maarten, Spierdijk, Uitgeest en Uithoorn. Alle winnaars kunnen zich nu opmaken voor de grote landelijke finale op donderdag 7 juni in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Daar nemen ze het op tegen teams van basisscholen uit heel Nederland. volgend jaar is de lustrumeditie van het Techniek Toernooi Noord-Holland. Thema voor 2012 is ‘energie’.
(Bron: De Krommenieër)

Onder het toeziend oog van de hooggeleerde jury ontvangt het team van Het Palet de prijs. Jelle Müller, Boris Verettas, Michelle Mooij, Adil Türkmen en begeleider Joke Bleeker. (Foto Sjaak Bos)