29 mei 2018

Zaan Primair genomineerd voor Raad van Kinderen award

Zaan Primair heeft sinds 2016 een eigen Raad van Kinderen, die het schoolbestuur adviseert over allerlei maatschappelijke vraagstukken. Doel is om hiermee bij te dragen aan de kwaliteit van het openbaar basisonderwijs in de Zaanstreek. Nu, amper twee jaar later, is het eerste publiekssucces behaald. Naast de bruikbare tips en ideeën van de Raad van Kinderen, is Zaan Primair genomineerd voor de Buzz Award. Dit als beloning voor de meest zichtbare samenwerking tussen kinderen en management.

Samen met kinderen maatschappelijke vraagstukken aanpakken
Ruim tachtig organisaties werken met een Raad van Kinderen, waaronder bedrijven als de Hema, Jumbo en PWC. Een Raad van Kinderen denkt met de organisatie mee over de bedrijfsvoering. De besluitvormers leggen maatschappelijke vraagstukken aan de kinderen voor. Vervolgens gaan ze met elkaar in gesprek om oplossingen te vinden. De Raad van Kinderen is een initiatief van Missing Chapter Foundation. Dit is een organisatie die bedrijven en maatschappelijke organisaties ondersteunt bij de samenwerking tussen bestuurders en kinderen bij de ontwikkeling van beleid.

Dialoog- en debatsessies
De Raad van Kinderen van Zaan Primair bestaat dit schooljaar uit leerlingen van groep 7 van De Jagersplas, een van de scholen van Zaan Primair. Zij kregen van het bestuur van Zaan Primair het dilemma voorgelegd ‘Hoe kunnen we onze openbare identiteit inzetten om de ontwikkeling van de kinderen positief te beïnvloeden.’ Na een aantal werksessies en enkele dialoog- en debatsessies met het bestuur van Zaan Primair is de Raad van Kinderen tot een aantal adviezen gekomen waarmee het schoolbestuur aan de slag gaat.

Nominatie na inzending video-jaarverslag
Met het jaarverslag dat Zaan Primair heeft gemaakt in de vorm onderstaande video, is het Zaanse schoolbestuur nu genomineerd voor de Buzz Award.

Of Zaan Primair straks ook echt de Buzz Award krijgt, wordt op 6 juni bekendgemaakt. Kinderen onder de 18 jaar worden uitgenodigd zoveel mogelijk op Zaan Primair te stemmen via www.rvkawards.nl/stemmen