9 juli 2013

Zaanse Zomerschool van start gegaan

Maandagmorgen 8 juli was het ondanks de eerste dag van de zomervakantie een drukte van belang op het schoolplein van de obs De Gouw in Zaandam. Met het luiden van de schoolbel en het aftellen voor het oplaten van 140 ballonnen gaf wethouder Corrie Noom een officieel tintje aan de start van de Zaanse Zomerschool die dit jaar aan maar liefst 180 kinderen op twee locaties in de Zaanstreek vier leerzame weken zal verzorgen.

Zomerschool_2013

(Foto: Hessel Kraaij)

Vorig jaar werd de zomerschool voor het eerst georganiseerd. Toen waren er 91 leerlingen op twee locaties in Zaandam-Zuid.

Dit jaar wordt de Zaanse Zomerschool met subsidie van de Gemeente Zaanstad door drie schoolbesturen (Agora, De Roos en Zaan Primair) georganiseerd en zijn er twee locaties. Eén in Zaanstad-Zuid in de obs De Gouw en één in Zaanstad-Noord in de icbs De Oceaan. En het aantal kinderen dat zich aanmeldde voor deze Zaanse Zomerschool verdubbelde zich naar 180 leerlingen, waarvan er 140 in Zaanstad-Zuid en 40 in Zaanstad-Noord de lessen en activiteiten van de zomerschool gaan volgen.

(bron: dichtbij.nl)