Het aantal nieuwe mensen dat besmet is met het coronavirus daalt de laatste dagen, maar zorgpersoneel heeft het alsnog ontzettend druk. Veel ziekenhuizen zitten vol en artsen en verpleegkundigen moeten een stuk harder werken dan normaal. Kinderen van basisschool De Dijk uit Zaandam bedachten daarom een speciale actie.

Mensen in de zorg moeten heel hard werken, maar krijgen er nooit een bedankje voor terug.

Sophia

In een van de klassen werken kinderen aan papieren harten. In een andere klas maken ze harten van klei. Sean maakte ook nog een riem op dit hart, zodat hij de medewerkers letterlijk ‘een hart onder de riem kan steken’.

De moeder van Yfke uit groep 6 werkt op de corona-afdeling van een ziekenhuis. Yfke merkt dat haar moeder het een stuk zwaarder heeft op haar werk.

Mijn moeder vertelt vaak verhalen over hoe druk het is. Soms is het niet leuk, omdat ze langer door moet werken. Ik ben wel heel trots op haar.

Yfke

Aan het begin van de corona-crisis was er regelmatig applaus voor zorgmedewerkers. Dat gebeurt nu vrijwel niet meer. De artsen en verpleegkundigen zijn dan ook heel blij met de steun die ze krijgen van kinderen.

De papieren en kleien harten worden allemaal naar het ziekenhuis gebracht waar de moeder van Yfke werkt.

(Bron: https://jeugdjournaal.nl/artikel/2355099-kinderen-doen-lieve-dingen-voor-zorgpersoneel.html)