Raad van toezicht

De raad van toezicht komt ongeveer 6 keer per jaar bijeen.
De raad adviseert het bestuur en stelt het strategisch beleidsplan, de begroting en het jaarverslag vast.

De leden raad van toezicht zijn:

 

Henk de Jong
Drs. Henk de Jong heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur en onderwijs. Hij was eerder onder meer gemeentesecretaris van Amsterdam en bestuurde als interim-voorzitter ook onderwijsinstellingen. Hij heeft een passie voor onderwijs en heeft aan een goede basisschool veel te danken gehad in zijn vorming. Henk is nu algemeen directeur van adviesbureau PBLQ, dat publieke en non-profit organisaties adviseert en opleidingen biedt op het terrein van de digitaliserende samenleving. Hij functioneert als voorzitter van de raad van toezicht van Zaan Primair.

Dr. Gürkan Çelik
is een bron van kennis op het gebied van onderwijsvernieuwing, maar ook als het gaat om de oplossing van diversiteits- en inclusievraagstukken. Als lid van de Raad van Toezicht wil hij de Stichting Zaan Primair versterken en toekomstbestendig maken. Dat Zaan Primair bewust wil uitblinken en de kracht van de docenten wil inzetten om het leerproces van leerlingen te bevorderen, dat vindt hij belangrijk. Gürkan participeert in de onderwijs- en hrm-commissie. Hij ontving in 2016 voor zijn bijdragen aan de Nederlandse samenleving de koninklijke onderscheiding ridder in de orde van Oranje-Nassau.

Saskia Goedhard
Mijn naam is Saskia Goedhard en ik ben werkzaam als directeur bedrijfsvoering bij de Faculteit Onderwijs en Opvoeding van de Hogeschool van Amsterdam.  Bedrijfsvoering is een breed en veelomvattend werkgebied en dat vraagt om wederzijdse kennis en begrip én om meebewegen met nieuwe ontwikkelingen. Het verbinden van alle facetten van bedrijfsvoering is voor mij een belangrijk element in mijn rol als bedrijfsvoerder. De keuze om dit werk binnen maatschappelijk relevante instellingen uit te voeren, past bij mijn persoonlijke drijfveren.
Met deze achtergrond ben ik lid van de Raad van Toezicht bij de Stichting Zaan Primair, waarbij ik ook de lid ben van de Auditcommissie en voorzitter van de Onderwijscommissie.

Jan Goedhart
Ir. Jan Goedhart (62 jr) is een rasechte Zaankanter. Hij woont en werkt zijn hele leven in de Zaanstreek.
Als architect is hij ruim 40 jaar verbonden aan FKG architecten aan de zaan, een bureau dat veel belangrijke en omvangrijke woningbouw- en utiliteitsprojecten in de streek en daarbuiten heeft gerealiseerd.
Als toezichthouder is hij betrokken geweest bij de nieuwbouw van het nieuwe Zaans Medisch Centrum te Zaandam en de reorganisatie van zorginstelling “de Zorgcirkel” te Purmerend. Verder was Jan ook commissaris bij een woningcorporatie te Purmerend. Naast deze activiteiten is Jan inmiddels ruim 10 jaar betrokken bij Art Zaanstad als bestuurslid en mede verantwoordelijk voor de verhuizing van dit kunstcentrum naar het Hembrugterrein te Zaandam.
Jan houdt van zeilen, reizen, sporten, muziek en lezen.