​​​​​​​Ouders en verzorgers van et Buut ontvingen op dinsdag 9 november een brief waarin staat dat de school en kinderopvang vanaf woensdag een aantal dagen zal sluiten. Dit besluit is genomen door de directies van et Buut en Freekids na overleg met de GGD scholengroep en het bestuur van Zaan Primair. De gehele school gaat in quarantaine en daarom is er ook geen noodopvang beschikbaar. In de afgelopen weken zijn er meerdere positieve testuitslagen (Covid-19) in het team en in de groepen ontstaan. De besmettingen lopen nog steeds dagelijks op.

‘Het is niet langer mogelijk om het onderwijs veilig en goed te organiseren’, menen de directies en het bestuur. ‘Omdat we ieder risico op verdere besmettingen willen voorkomen, hebben wij besloten de school preventief en na vanmiddag te sluiten. We schakelen voor nu dus over op Onderwijs op Afstand. Morgen is er een (online) studiedag voor het team, dus het thuisonderwijs zal starten op donderdag 11 november.’

De procedure van de quarantaine wordt gevolgd, de kinderen mogen met een negatieve testuitslag op maandag 15 november weer naar school. Dit is een heel uitzonderlijke maatregel, genomen vanuit de volle overtuiging dat ieders veiligheid voorop moet blijven staan.