Materiaal voor ouders

Handige links om thuis te leren

Kleuterklas tv 

De juffen van basisschool De Vuurvlinder in Geertruidenberg houden het schoolleven draaiende met hun dagelijks YouTube-video Kleuterklas tv.

Bewegen en leren met Meester Sander

De Meppelse meester Sander combineert vrolijke beweegoefeningen met leerzaam spelen op zijn YouTube kanaal.

De leukste voorleesboeken

Bol.com heeft digitale lees- en luisterboeken uitgezocht voor alle leeftijden die zijn te downloaden voor slechts 1 cent per stuk. Ook vind je op hun website elke dag nieuwe video’s waarin een verhaal wordt voorgelezen door de állerleukste voorlezers.

Lessen van juf Nina voor de kleuters

Juf Nina van OBS Voorzaan zet haar lessen voort via dagelijkse YouTube-video’s voor haar eigen klas en voor iedereen die wil aanschuiven. Dagelijks leest ze voor, legt ze dingen uit of zingt ze liedjes, kortom, alles wat ze anders in haar klas zou doen. Zo houdt ze contact met haar kinderen en geeft ze ook nog eens nuttige tips aan ouders.

Leuke tips om bezig te blijven

Op de website Go Kids vind je een overzicht van leuke apps, links, vlogs, en online entertainment, die je kunnen helpen de dag door te komen.

Blijf thuis in beweging

Het is heel belangrijk dat kinderen regelmatig bewegen, juist nu ze thuis blijven. Om ze daarbij te helpen deelt het Instagram-account Blijf_thuis_in_beweging filmpjes met eenvoudige oefeningen die alle kinderen thuis kunnen doen samen met hun ouders. 

Zaanse bibliotheek blijft online open

Omdat de bibliotheken gesloten zijn, heeft de bibliotheek van de Zaanstreek gezorgd voor een online bestelpunt. Hier kunnen boeken worden gereserveerd die vervolgens kunnen worden afgehaald bij bij De Bieb Zaandam en De Bieb Krommenie.