Bij Zaan Primair bieden we (aanstaande) LIO-studenten graag de kans om zich te ontwikkelen tot gediplomeerd leerkracht, die we graag in onze organisatie willen opnemen en behouden. We bieden zowel betaalde als onbetaalde Lio-plekken aan binnen de diversiteit van de scholen van Zaan Primair (Dalton, OGO, units, speciaal onderwijs, etc.)

Bij een betaalde LIO-plek ben je onderdeel van de formatie van een team en word je betaald voor twee en een halve dag (WTF 0,5). Je staat twee dagen zelfstandig voor de klas (WTF 0,4) en een halve dag (WTF 0,1) is overlap met jouw mentor voor overleg, observaties en/of begeleiding. Je draait dus echt samen een klas als duo-partners. Bij een onbetaalde LIO krijg je een maandelijkse vergoeding vanaf het moment dat je zelfstandig de klas kunt draaien. Je start en draait de klas samen met jouw mentor, die de hele dag voor jou beschikbaar is.

We bieden deze aanstaande collega’s, naast een fijne werkplek, ook diverse scholingsmogelijkheden binnen onze organisatie. Zo kunnen LIO’ers cursussen volgen binnen de Zaan Primair academy of gebruik maken van ons online scholingsaanbod. Ook stromen zij door in ons traineeship voor startende leerkrachten, waarmee wij starters adequaat en doelgericht willen begeleiden met alles wat er in de beginjaren op ze afkomt.

Dit alles gebeurt onder begeleiding van een team van (academische) schoolopleiders.