Op vrijdag 7 juli was de grote finale en streden acht basisscholen van Zaan Primair tegen elkaar met hun zelf ontworpen radiografische bestuurbare modelauto. Maandenlang waren de leerlingen uit groep 7 of 8 bezig om via opdrachten aan verschillende uitdagingen te werken waarmee een echt raceteam werd geconfronteerd. De finale werd gehouden op het circuit in Heemstede.

5 scholen vielen in de prijzen
Theo Thijssen, De Voorzaan, et Buut, De Ayundo, De Voorzaan, De Kroosduiker, De Mei en De Pionier deden mee aan de Zaan Primair RC Cup. De volgende scholen hebben een prijs gewonnen:

– Mooiste auto/beste design: Ayundo uit Assendelft
– Beste PR/communicatie: De Pionier uit Wormerveer
– Sponsoring, hoogste bedrag: De Pionier uit Wormerveer
– Sportiviteitsprijs: De Mei uit Wormerveer
– Snelste baanrit: De Voorzaan uit Zaandam
– Meest gereden rondjes en winnaar van de Zaan Primair RC cup 2023: et Buut uit Zaandam

Over de Zaan Primair RC cup
Het doel van de RC Cup is leren samenwerken, ondernemen en kennismaken met duurzame technologie en duurzame mobiliteit. Leerlingen deden kennis op van communicatie, design, elektrotechniek en kwamen in contact met het bedrijfsleven. De RC Cup is verrijking van de lesstof, daagt uit, inspireert en zet de leerlingen aan tot creativiteit. De RC Cup is een educatief verantwoorde schoolcompetitie die aansluit bij de kerndoelen van het basisonderwijs en vooral gericht is op technologie en wetenschap.