Zaandam – Alle scholen van Zaan Primair doen op vrijdag 22 april 2022 mee aan de Koningsspelen. Tijdens deze sportieve en feestelijke dag brengt burgemeester Jan Hamming van Zaanstad een bezoek aan OBS De Watermolen in Koog aan de Zaan, en daarna aan OBS De Mei in Wormerveer, daarom is het daar extra groot feest.

Om half 9 worden alle 230 leerlingen van OBS De Watermolen verwacht voor het ontbijt op school. Van 9.00 tot 9.30 uur brengt de burgemeester een bezoek en woont de dansvoorstelling ‘FitTop10’ bij van de leerlingen op het schoolplein, dat hoort bij het Koningsspelenlied van deze tiende editie. De jongste kinderen doen spelletjes op het schoolplein en het speelveld, de leerlingen van de midden- en bovenbouw gaan voor hun activiteiten naar KFC.

Vanuit ‘inclusie’, een van de vier pijlers vanuit de visie van Zaan Primair, zoeken de Zaanse scholen actief de onderlinge samenwerking op. Leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs lopen daarom wekelijks stage op OBS De Watermolen. Ze doen op deze manier werkervaring op. Tijdens de Koningsspelen doet een groepje leerlingen van Dynamica XL, locatie Molenwerf mee met de spellen. Zij zijn op deze dag ook aanwezig samen met hun begeleiders en gaan meedoen met de groepen van OBS De Watermolen. 

De Burgemeester wordt vanaf 9.45 uur verwacht op OBS De Mei en wordt daar rondgeleid door de leerlingen, hij wordt ook uitgenodigd om mee te doen aan diverse spelletjes. Het belooft een feestelijke dag te worden op deze en alle andere scholen van Zaan Primair.

Vanuit de organisatie voor de Koningsspelen wordt het ontbijt gefaciliteerd voor alle kinderen en kunnen zij de dans en het Koningsspelenlied aanleren.