Zaan Primair streeft ernaar leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op de banen van de toekomst. Naast de basisvaardigheden, rekenen en taal, vinden we het belangrijk dat leerlingen toekomstgericht onderwijs krijgen en vroegtijdig in aanraking komen met digitale geletterdheid en wetenschap & technologie.  

Speciaal voor leerkrachten en stagiaires organiseert Zaan Primair twee keer per jaar deze inspiratiemiddagen. Donderdag 15 november stond in het teken van o.a. ChatGPT. Robbie van Zomeren liet leerkrachten zien hoe ChatGPT ingezet kan worden bij het voorbereiden van lessen en thema’s. Verder was er een workshop over bewegend leren en konden medewerkers kennismaken met digitale tools, zoals een sprekende muur, Osmo Coding, Kiene klanken en VR-brillen.  

Lessen direct toepassen in de klas  
Tijdens het Café van de toekomst laat Zaan Primair medewerkers kennismaken met de nieuwste onderwijsinnovaties. De innovaties, zoals het gebruik van VR-brillen tijdens een thema les kunnen een waardevolle aanvulling zijn. Leerkrachten kunnen doorlopend binnen Zaan Primair lesmateriaal reserveren om zo eenmalig of wekelijks te werken aan de 21-eeuwse vaardigheden met hun leerlingen.  

Toekomstgericht onderwijs   
Beroepen van jonge kinderen zullen er in de toekomst heel anders uit zien dan tegenwoordig. Zaan Primair vindt het belangrijk dat alle leerlingen de kans krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Dat is ook de reden waarom binnen Zaan Primair toekomstgericht onderwijs wordt uitgerold.