Dynamica XL gaat vanaf nu verder onder de naam Dynamica. De vier scholen die als Dynamica XL bekend stonden zijn gesplitst in twee koppels, onder leiding van twee directeuren. Daarnaast werkt het Dienstencentrum nu zelfstandig voor alle scholen van Zaan Primair, waar dit voorheen een onderdeel van Dynamica XL vormde. Dynamica is een school voor openbaar gespecialiseerd & speciaal basisonderwijs en gespecialiseerd voortgezet onderwijs en onderdeel van Zaan Primair.

Opening nieuwe schoolgebouw Noordsterweg Wormerveer
Op donderdag 8 december wordt het nieuwe schoolgebouw van Dynamica aan de Noordsterweg in Wormerveer officieel geopend. Het is een prachtig schoolgebouw geworden, met veel natuurlijke kleuren voor een rustgevende uitstraling. De vele ronde vormen, de extra werknisjes, het nieuwe meubilair en het uitgekiende kleurenpalet van het gebouw, zorgen er ook bij de leerlingen voor dat ze zich prettig, veilig en beschermd voelen. Het programma van 8 december start om 15 uur. Wethouder Natasja Groothuismink houdt een toespraak en biedt namens de gemeente een kunstwerk aan, dat feestelijk onthuld wordt. De genodigden krijgen een rondleiding door de school.

Twee feestelijke dagen
Gedurende twee dagen worden er feestelijke activiteiten georganiseerd rondom de opening. Op woensdag 7 december zijn alle buurtbewoners van harte uitgenodigd voor een rondleiding door de school en een kleine versnapering.

Doelgroepen Dynamica
Molenwerf
Leerlingen in de leeftijd van 4 t/m 13 jaar starten in het gespecialiseerd onderwijs op de locatie Molenwerf. De uitstroomrichtingen waar naartoe wordt gewerkt richting het voortgezet onderwijs zijn de volgende: gespecialiseerd voortgezet onderwijs (gvo) dagbesteding, gvo begeleid werk, praktijkonderwijs, vmbo/havo. We bereiden leerlingen voor op een zo zelfstandig mogelijke deelname aan de samenleving.

Nieuwendamstraat
Leerlingen in de leeftijd van 12 t/m 18-20 jaar volgen gespecialiseerd voortgezet onderwijs op de locatie Nieuwendamstraat. We leiden onze leerlingen op richting de toekomst voor dagbesteding of arbeid (beschut werk of arbeid).

Noordsterweg
Leerlingen in de leeftijd van 4 t/m 12-13 jaar volgen gespecialiseerd (basis)onderwijs op de locatie Noordsterweg. De school bestaat uit twee afdelingen; het speciaal basisonderwijs dat met name gericht is op leerlingen met een ondersteuningsbehoefte op het gebied van leren en gedrag. En het speciaal onderwijs dat met name gericht is op een intensieve ondersteuning op het gebied van gedrag. De uitstroomrichtingen van onze leerlingen variëren van gespecialiseerd voorgezet onderwijs t/m regulier voortgezet onderwijs.