Op maandag 10 januari 2022 starten alle kinderen van basisscholen et Buut, De Westerkim en kinderopvangorganisaties Freekids en TintelTuin in het prachtige nieuwe schoolgebouw IKC Overtuinen in Zaandam. Een moment waar al heel lang naar is uitgekeken.

‘We hebben heel lang op dit moment gewacht en zijn ontzettend blij en trots dat we met elkaar in dit gloednieuwe gebouw mogen lesgeven,’ aldus directeur Annemiek van Duinen van Et Buut. ‘Het is een feestje om hier te mogen werken.’ Nel van de Geer, waarnemend directeur van De Westerkim: ‘de buitenkant van het gebouw is een aanwinst voor Zaandam, maar voor ons is de binnenkant het belangrijkste; we hebben een frisse, moderne school gekregen en door de inrichting kunnen we ons Daltononderwijs nog beter vormgeven’.

Voor de kinderen is het ook feest. Zij lopen op maandag na de vakantie over de rode lopers naar de ingangen waar een ballonnenboog staat en krijgen een leuk presentje. Verder is er natuurlijk taart. Het echte openingsfeest vindt later plaats in het voorjaar.