Met vijf masterclasses debatteren op zak deden zes basisscholen mee aan de Zaanse Debatbattle. Tien leerlingen uit groep 7 van elke school mochten dinsdag 21 november meedoen aan de Debatbattle in het Zaantheater. In Zaanstad werd dit voor de eerste keer georganiseerd. 
 
Discussiëren kun je leren 
Zo heet de training die leerlingen van de basisscholen die meededen aan de Zaanse Debatbattle. Zo leerden de groep 7 kinderen van o.a. De Gouw en Kogerveld beargumenteren, praten over maatschappelijke onderwerpen en meningen vormen. Tien leerlingen werden door hun eigen groep uitgekozen om mee te doen aan de battle in het Zaantheater. 
 
Debatheld Goundoba 
Barbara, leerkracht van Goundoba en winnaar van de Zaanse Debatbattle: ‘We zijn super trots op haar’. Adrienne Frans, directeur van basisschool De Gouw: ‘Bij ons op school staat taal centraal. Spreekvaardigheid is daar een belangrijk onderdeel in. Vanuit Burgerschap vinden we het belangrijk dat leerlingen feiten en meningen verkennen, respectvol omgaan met verschillen en keuze vrijheid leren maken. Dat zijn redenen voor ons geweest waarom wij dit jaar met de Zaanse Debatbattle hebben meegedaan. 
 
Obs Kogerveld winnaar van het Gouden Oor 
De klassen in het publiek konden ook een prijs winnen, namelijk het Gouden Oor. Deze was voor de klas die het beste konden luisteren. Kogerveld heeft deze prijs gewonnen! 
 
Waarschijnlijk wordt de Zaanse Debatbattle volgend jaar weer georganiseerd. Hou de website van de organisatie in de gaten. Wellicht kan jouw groep 7 dan ook meedoen.