Woensdag 27 maart heeft Liam Crombie, leerling van De Pionier uit Wormerveer, laten zien dat hij dit jaar de sterkste rekenaar, van alle leerlingen van leerjaar 6, van Zaan Primair is! Hij won voor zijn school een cheque ter waarde van € 500,- te besteden aan rekenspellen.

De finale werd bij OBS De Herman Gorter gehouden, winnaar van de rekenbattle 2023. De finalisten, Thom Broekhof (Dijk west), Dean Doeves (Dorpsakker), Redouan Hamdach (De Gouw), Joppe van Ruler (Herman Gorter), Nisa Toylular (Lindenboom), Viktor Güneser (Meander), Lucas Helder (De Mei), Liam Crombie (De Pionier), Yassier el-Hadrati (De Spiegel) en Milo Bank (De Zoeker) hadden hun ouders, broertjes/zusjes, opa’s/oma’s, leerkrachten en vriendjes/ klasgenoten meegenomen en dat was te horen. Het publiek was tijdens de rekenbattle muisstil, maar op de momenten dat ze hun finalist mochten aanmoedigen was dat goed te horen! De deelnemers waren gespannen, zeer sportief en genoten zichtbaar van elk spelonderdeel.

Harry Dobbelaar deelde namens Zaan Primair aan alle deelnemers de prijzen uit. Op de tweede plaats eindigde Redouan Hamdach, leerling van OBS De Gouw, hij won voor zijn school een cheque ter waarde van € 300,- te besteden aan rekenspellen. Derde werd Joppe van Ruler van OBS Herman Gorter, hij mag voor zijn school voor € 150,- aan rekenspellen kopen. De overige finalisten wonnen een beker en voor hun school een rekenspel.

Nogmaals gefeliciteerd allemaal

Bovenschoolse rekencoördinator
Martin Berends