Zaandam – Op woensdag 18 mei 2022 wordt IKC Overtuinen officieel geopend. In dit prachtige nieuwe schoolgebouw in Zaandam zijn obs et Buut, cbs De Westerkim en kinderopvangorganisaties Freekids en TintelTuin gevestigd.

Enthousiasme bij beide scholen
Robin Buning, adjunctdirecteur van et Buut is enthousiast over het nieuwe schoolgebouw: ‘In dit gebouw kunnen we het onderwijs geven zoals we dit voor ogen hebben. Et Buut gaat voor goed onderwijs met daarin de ruimte voor de creatieve ontwikkeling van ieder kind. Kinderen kunnen in de klaslokalen goed aan het werk en daarbuiten is er ruimte voor samenwerking, bewegen en extra hulp’.  

Ook Bobby Perrels, directeur van De Westerkim is positief: ‘Sinds januari werken we nu in het nieuwe schoolgebouw. Werken en leren volgens de kernwaarden van ons daltononderwijs stelt zo zijn eisen aan de inrichting van de fysieke ruimte. Ons oude schoolgebouw was klein en donker. Het nieuwe gebouw geeft ons letterlijk ruimte, licht en lucht. De school is nu ruim, open en uitnodigend. Er kan op leerpleinen en in de brede gangen gewerkt en gespeeld worden. Iedereen is enthousiast over het nieuwe gebouw en vindt het een feest om er te werken.’

Inhoudelijk programma officiële opening
Op de dag van de feestelijke opening verzamelen alle kinderen zich om 8.15 uur met hun ouders op het schoolplein. De kinderen zingen gezamenlijk een lied. Twee kinderen van beide basisscholen knippen vervolgens een lint door en alle kinderen mogen dan door een ballonnenboog de school betreden. In elke klas zijn leuke activiteiten te doen.

Om 9 uur start het officiële gedeelte waar bestuurders en (oud) directeuren van beide scholen en de kinderopvangorganisaties voor zijn uitgenodigd. Wethouder Natasja Groothuismink houdt een toespraak en biedt namens de gemeente twee kunstwerken aan, die door de kinderen van beide scholen in ontvangst worden genomen. De genodigden krijgen een rondleiding door de school.

Om 10.15 uur starten allerlei feestelijke activiteiten in en rondom het gebouw voor de kinderen. De kinderen kunnen binnen en buiten spelletjes doen, er is een springkussen, een waarzegster, een discoklas en nog veel meer. Om 12.30 uur is de feestdag ten einde.