Zaandam – Integraal Kind Centrum Overtuinen in Zaandam van schoolbesturen Zaan Primair en Agora zou op 1 juli 2021 jl. worden opgeleverd. Door diverse omstandigheden is de oplevering van het nieuwe gebouw vertraagd.

Brigit Schumacher, voorzitter van het college van bestuur van Zaan Primair laat weten dat Zaan Primair er alles aan doet om zo snel mogelijk voor de twee scholen en de kinderopvang over het nieuwe gebouw te kunnen beschikken. ‘We willen heel graag de 600 basisschoolleerlingen en peuters in het nieuwe gebouw verwelkomen en les geven. De oplevering kan echter nu niet doorgaan, omdat het gebouw niet voldoet aan de eisen zoals opgesteld in het contract. Wij betreuren dit ten zeerste en gunnen het de kinderen en leerkrachten ontzettend om na de vakantie in hun nieuwe school te beginnen. Wij streven er nog altijd naar om dit mogelijk te maken.’

Restpunten ‘Het gebouw is in grote lijnen gereed, maar er zijn nog belangrijke restpunten die moeten worden opgelost, waardoor wij nog niet kunnen verhuizen. Over de uitvoering daarvan is een verschil van mening met de aannemer, wij zijn hierover met hem in onderhandeling. Omwille van dit proces doen wij hierover geen inhoudelijke uitspraken. Het gezamenlijke doel van Zaan Primair en de aannemer blijft om zo snel mogelijk het gebouw te kunnen betrekken,’ aldus de voorzitter.