De leerlingen van het gespecialiseerd en speciaal basisonderwijs van Dynamica hebben een nieuwe school in Wormerveer aan de Noordsterweg. Op donderdag 8 december werd het prachtige gebouw officieel geopend door wethouder Natasja Groothuismink van Gemeente Zaanstad. Zij overhandigde namens de gemeente een cadeau: een schilderij gemaakt door Olivier Rijcken, oud inwoner van Wormerveer, waarop het gebouw is afgebeeld.

Fijne leeromgeving met ronde vormen en rustgevende uitstraling
Directeur Paul Detering was ceremoniemeester en sprak vol lof over het eindresultaat van de bouw. Ook collega-directeur Matthieu van Wijhe en Babs Schipper, directeur Dienstencentrum, zijn erg enthousiast. Ook het Dienstencentrum van Zaan Primair is in dit nieuwe pand gevestigd. Babs: ‘Wat biedt dit gebouw een fijne leeromgeving voor de leerlingen en wat zijn de collega’s trots die hier dagelijks mogen werken. De leerlingen hebben veiligheid, vertrouwen en rust nodig en dat is precies wat dit gebouw uitstraalt. Er is vooraf aan de bouw heel goed over nagedacht, overlegd en op gepuzzeld. De architect heeft haarfijn aangevoeld wat de bedoeling was en daarmee komt het pand ontzettend goed tot zijn recht en is het precies zo geworden als vooraf bedacht. Het resultaat mag er daarom ook zijn, het is een hele fijne school met natuurlijke kleuren, mooie ronde vormen en werknisjes waar de leerlingen zich terug kunnen trekken. Alles heeft een heel rustgevende uitstraling.’

Groene oase
Paul Detering vertelt dat ook het schoolplein een groene oase gaat worden. ‘Bewust zijn er openingen tussen de tegels gelaten voor groen en een avonturenpad zit ook nog in de planning.’ Zo’n 150 genodigden woonden de opening bij en kregen daarna een rondleiding. De reacties waren zeer positief en de collega’s straalden veel enthousiasme uit toen zij vertelden over hun nieuwe werkplek. Buurtbewoners waren een dag eerder welkom om een kijkje te komen nemen.

Foto: Ruud Janssen

Ronde vormen en natuurlijke kleuren zorgen voor een rustgevende uitstraling.
Foto: Ruud Janssen

Foto: Ruud Janssen

Een verdwaalde zwemmer op het schilderij zoekt het zwembad, dat voorheen op deze plek gevestigd was.
Foto: Ruud Janssen