Verhaal van Ilse

Van manager naar leerkracht op De Kernschool

Ilse (54) werkte voordat ze bijna twee jaar geleden als leerkracht startte, als manager in het bedrijfsleven.

Het werken met kinderen sprak haar altijd al aan, totdat zij een paar jaar geleden het roer omgooide en als zij-instromer de verkorte deeltijd studie als leerkracht volgde. Nu werkt Ilse op De Kernschool in Zaandam, waar kinderen die net in Nederland wonen, onderwijs krijgen.

Diversiteit vind ik heel belangrijk
Voordat Ilse op De Kernschool kwam, werkte ze op twee andere scholen van Zaan Primair. Ilse ‘Allebei hele leuke scholen. Toen ik op zoek ging naar een volgende school en de kans kreeg om op De Kernschool te werken, twijfelde ik geen moment. Iedereen is hetzelfde, maar toch ook weer anders. Opgroeien met verschillende culturen en achtergronden is voor mij heel belangrijk. In mijn werk als leerkracht kan ik van betekenis zijn. Ik wil het verschil maken. Ook voor dat ene kind.’

School voor nieuwkomers
Op De Kernschool leren kinderen de basis, zoals de Nederlandse taal en cultuur, lezen en rekenen. Ilse: ‘De kinderen blijven ongeveer 12 maanden op De Kernschool. Daarna stromen de kinderen door naar de basisschool.’

Trots op de kinderen en mijn collega’s
Ilse vertelt: ‘Ik ben zo trots dat ik op deze school mag werken. In no time leren de kinderen zo veel. Ik kijk er met bewondering naar. Ook hoe zij zich staande houden en hoeveel veerkracht kinderen hebben. De omstandigheden en situatie waar de kinderen vandaan komen, is bij iedereen anders. Soms komen de kinderen vanwege werk van hun ouders naar Nederland. Anderen vanwege oorlog. Elke situatie is anders. En zo gaat het onderwijs ook op De Kernschool. Elke leerling volgt zijn eigen leerlijn, afhankelijk van leeftijd en eventueel genoten onderwijs.’

Leerkracht Ilse op De Kernschool van Zaan Primair

Wil je ook aan de slag als leerkracht of zij-instromer?

Zaan Primair is op zoek naar leerkrachten. Wil jij net als Ilse aan de slag als leerkracht in het basisonderwijs? Bekijk onze vacatures of kom eens langs op één van onze scholen.