Zaans Ouderjournaal

Twee keer per jaar komt er een nieuwsbrief uit. In deze nieuwsbrief leest u meer over Zaan Primair en over onze scholen in de Zaanstreek.

Ouderjournaal zomer 2023 (nr.22)

Je denkt er misschien niet bij na, maar de meeste kinderen die nu op de basisschool zitten, krijgen in de toekomst een baan die nu nog niet bestaat. Dit heeft alles te maken met de snelheid van de ontwikkelingen in onze (digitale) samenleving.
Daarom vindt Zaan Primair het belangrijk dat alle leerlingen genoeg digitale kennis en vaardigheden opdoen. Dit is een van de 21e eeuwse vaardigheden..

Lees er meer over in het Ouderjournaal

Ouderjournaal winter 2023 (nr.21)

Als leerlingen meer natuur in hun omgeving hebben, heeft dit een positieve invloed op hun gedrag. Stel je voor dat je kind elke dag in een groene omgeving speelt die ‘schoolplein’ heet. Dat is waar Zaan Primair zich de komende jaren voor wil inzetten.

Lees er meer over in het Ouderjournaal

Ouderjournaal zomer 2022 (nr.20)

Meer bewegen helpt kinderen om zich beter te kunnen concentreren. Ook heeft bewegen een
positieve invloed op het gedrag van kinderen en het plezier in het leren. Zaan Primair wil leerkrachten daarom aanmoedigen om kinderen tijdens de lessen meer te laten bewegen.

Lees er meer over in het Ouderjournaal

Ouderjournaal winter 2022 (nr.19)

Het lerarentekort is nog altijd een groot en groeiend probleem in bijna alle gemeenten van Nederland. Ook in Zaanstad neemt het lerarentekort nog steeds toe. Hoe gaan we hiermee om op de school van jouw kind?

Lees er meer over in het Ouderjournaal